torsdag 18 april 2013

Vi är inte ensamma


Ibland händer det saker i våra liv som känns som en stup, vi faller. Eller att vi möter på stora stenblock på väg och vi förstår inte hur vi ska komma vidare. Det händer oss alla.

Livet blir inte som vi alltid vill och definitivt inte som man planerat. Men utan dessa utmaningar på livet vore det rätt grått, trist och helt enkelt för rakt. Ta till exempel när du kör bil, i början är raksträckan helt underbar, men tänk dig att köra 249mil bara rakt fram, man lär ju somna vid ratten (vilket är livsfarligt in real life). Nej, jag tror att Gud vill att vi ska få vara med om saker, dels för att livet blir så innehållsrikt men också för att kunna hjälpa andra. Kanske är det några svängar eller ett rådjur på vägen några av de saker du kommer möta under ditt liv. Frågan är då; ska du ta dig ut eller försöka ta dig igenom hindret?

Sen är vi inte alltid så hjältinna-modiga, vi orkar inte saker själva och ska inte gå solo genom livet. Skulle du, på riktigt, orka flytta en stor ek som fallit över vägen? Nej. Då behöver du hjälp av någon, antingen en skogsmästare eller flera vänner.
Att ta råd av goda vänner som varit i samma situation i livet är kloka råd till dig, välj dessa med omsorg. De påverkar dig mer än du anar och drar dig i olika riktningar.

Men glöm aldrig att du inte är ensam på din väg, systrar som vill hjälpa dig. Och Jesus går alltid vid din sida i alla livets omständigheter, och ibland så bär Han dig när du behöver det.

Inga kommentarer: