fredag 4 mars 2016

FORTSÄTTNING

Därför ger vi inte upp. Även om vår yttre människa bryts ner, förnyas vår inre människa dag för dag. Vår nöd, som är kortvarig och väger lätt, bereder åt oss en väldig och överväldigande härlighet som väger tungt och varar för evigt. Vi riktar inte blicken mot det synliga, utan mot det osynliga. Det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.
Vi vet att om vårt jordiska tält rivs ner så har vi en byggnad från Gud, en evig boning i himlen som inte är gjord av människohand.

Andra korinterierbrevet 4:16-18, 5:1
Därför fortsätter jag att kämpa vad som än händer. Jag vet ju att även om min kropp bryts ner av lidande, så förnyas mitt inre dag för dag. Och de små och kortvariga problem jag just nu möter är ett lågt pris för att en dag få del av den eviga och underbara härlighet som Gud har berett åt oss som tror. Vi är ju inte inriktade på det som hör till den synliga världen, utan på det som hör till den osynliga. För det synliga ska snart försvinna, medan det osynliga varar för evigt.
Vi vet att när vi dör och lämnar kroppen, blir det som att lämna ett gammalt trasigt tält. Men Gud har berett en evig kropp åt oss i himlen, ett nytt och vackert hus, som inte är gjort av människohänder.

Samma bibelversar men från Handbok för livet.

Grekerna trodde inte på kroppens uppståndelse. De flesta ansåg att livet efter detta bara gällde själen, som för greken representerade jaget medan kroppen var dess tillfälliga fängelse. När döden inträdde befriades själen. Kroppen var inte odödlig, men själen gick in i ett evigt tillstånd.
Bibeln däremot lär att kropp och själ är förenade även i evigheten. Församlingen i Korinth låg i hjärtat av grekisk kultur, och det var många bland de troende som hade svårt att förstå en kroppslig uppståndelse.
Paulus beskriver uppståndelsekroppen mer i detalj i 1 kor 15:46-58. Vi kommer att behålla vår personlighet och våra individuella särdrag, men genom vad Jesus Kristus gjorde kommer kroppen att vara av en helt annan kvalité än vi i dag kan föreställa oss. Bibeln avslöjar inte så mycket om uppståndelsekroppens beskaffenhet, men vi vet att sjukdom och handikapp kommer vara ett avslutat kapitel (se Fil 3:21)
(Kommentarer från Handbok för livet)


Inga kommentarer: