tisdag 1 mars 2016

LÅT DIG INTE BRYTAS NER AV DINA PROBLEM – SE DEM SOM MÖJLIGHETER!

Därför ger vi inte upp. Även om vår yttre människa bryts ner, förnyas vår inre människa dag för dag. Vår nöd, som är kortvarig och väger lätt, bereder åt oss en väldig och överväldigande härlighet som väger tungt och varar för evigt. Vi riktar inte blicken mot det synliga, utan mot det osynliga. Det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.
Vi vet att om vårt jordiska tält rivs ner så har vi en byggnad från Gud, en evig boning i himlen som inte är gjord av människohand.

Andra korinterierbrevet 4:16-18, 5:1
Därför fortsätter jag att kämpa vad som än händer. Jag vet ju att även om min kropp bryts ner av lidande, så förnyas mitt inre dag för dag. Och de små och kortvariga problem jag just nu möter är ett lågt pris för att en dag få del av den eviga och underbara härlighet som Gud har berett åt oss som tror. Vi är ju inte inriktade på det som hör till den synliga världen, utan på det som hör till den osynliga. För det synliga ska snart försvinna, medan det osynliga varar för evigt.
Vi vet att när vi dör och lämnar kroppen, blir det som att lämna ett gammalt trasigt tält. Men Gud har berett en evig kropp åt oss i himlen, ett nytt och vackert hus, som inte är gjort av människohänder.

Samma bibelversar men från Handbok för livet.

Visst är det lätt att ge upp. Vi får ofta problem med människor eller situationer som gör att vi vill lägga ner arbetet och gå hem. Paulus koncentrerade sig på att bygga upp sin invärtes människa i stället för att bekymra sig för motgångar. Låt inte trötthet, smärta eller kritik tvinga dig att lämna din uppgift. Förnya din överlåtelse till Kristus och ditt beslut att tjäna Honom. Gå inte miste om den eviga belöningen för att det gör lite ont i dag. Din svaghet ger Kristus uppståndelses kraft ett underbart tillfälle att ge dig styrka.
Svårigheter får inte knäcka vår tro och få oss att tappa modet. Låt oss i stället inse att lidandet kan vändas i något positivt:
1. Det påminner oss om Kristus lidande för oss
2. Det håller oss ödmjuka
3. Det hjälper oss att se bortom det korta jordelivet
4. Det visar andra att vår tro fungerar
5. Det ger Gud möjlighet att visa sin oerhörda kraft.

Låt dig inte brytas ner av dina problem – se dem som möjligheter!

Inga kommentarer: